Neem direct contact met ons op

Geschiedenis

Over de praktijk

Sinds 1988 bestaat de Praktijk voor Fysiotherapie Gerard Steenhuis. De eerste jaren wordt thuis, aan de Torenstraat 4 in een klein kamertje (2.5 bij 3 meter) praktijk gehouden. Het is een ‘wilde vestiging’ fysiotherapie; er is geen ziekenfondsovereenkomst en het patientenbestand bestaat uit particuliere verzekerden en zelfbetalende patiënten.
Reguliere vestigingen fysiotherapie hebben lange wachtlijsten; soms wel meer dan 4 weken. De huisartsen en patiënten uit de hele buurt maken graag en veel gebruik van de praktijk.

In 1992 is de eerste verbouwing; 40 vierkante meter praktijkruimte wordt aangebouwd. De praktijk krijgt zijn eigen ingang, een toilet, een wachtkamer en 2 behandelkamers, aan de Torenstraat.

Steeds meer Duitse klanten bezoeken de praktijk te Barger-Compascuum. Terwijl de mogelijkheden in Nederland beperkt blijven, lokt het naburige Emsland. In 1995 wordt de dependance/vestiging te Haren-Wesuwe (Dld) geopend en in 1997 in Geeste –Gross Hesepe (Dld).Fysiotherapie heet in Duitsland Krankengymnastik.

Nederlandse fysiotherapeuten hebben een goede naam in Duitsland. De praktijk, met inmiddels 4 Nederlandse collega’s, ontwikkelt zich gestaag. De Duitse ‘Gesundheitsreform’ zet vanaf 1999 een rem op de ontwikkeling binnen de Krankengymnastik.

In 2002 krijgt de Nederlandse tak van de praktijk een werkovereenkomst met alle ziekenfondsen. Het wordt aan de Torenstraat al snel te klein; er is werk voor meerdere fysiotherapeuten.

In 2005 wordt het Duitse Haren-Wesuwe verkocht en in 2006 Geeste-Gross Hesepe.

In 2006 verhuist de Nederlandse praktijk van de Torenstraat naar de Postweg te Barger-Compascuum. Een groter pand wordt betrokken en een fitnessruimte completeert de fysiotherapie. De praktijk biedt naast de fysiotherapie van de behandelbank (: massage, manuele therapie, fysische techniek, warmtepakking en oefentherapie) nu ook fysiotherapie met fitnessapparatuur in de oefenzaal, individueel of in groepsverband.

Bepaalde uren in de week is de oefenzaal open gesteld voor (vrije) fitness. Deelname aan deze vrije fitness is op eigen rekening. De fitnessclub heet GS-Fitness.

Vanaf 2006 heet de praktijk: Gerard Steenhuis fysiotherapie en fitness

Anno 2016 zijn er 5 fysiotherapeuten, 1 administratieve kracht en 1 medewerker in de huishoudelijke hulp werkzaam.