Neem direct contact met ons op

TEAM

De perfecte mix

Bij Gerard Steenhuis fysiotherapie en fitness werken Gerard Steenhuis, Arjan Schuring, Hilde Smit, Chantall Vos en Saskia van Leeuwen, allen afgestudeerde fysiotherapeuten. Door deze samenstelling is er een goede mix gevonden tussen man-vrouw, jong-oud en werkervaring-nieuwe kennis.

Name

Name

Job Position

Saskia van Leeuwen

Geboortedatum: 17-01-1982
Woonplaats: Stadskanaal

Lees meer over Saskia

Opleiding
Afgestudeerd aan de Hanze hogeschool te Groningen

Cursussen
Volledige McKenzie methodiek (rug- en nekklachten), triggerpointbehandeling, copd revalidatie. Nu bezig met de leerlijn psychosomatische klachten.

 

Eigenschappen
Open minded, positief, leergierig en toegankelijk zijn eigenschappen die ik bezit. Respect en iedereen in z’n waarde laten vind ik erg belangrijk ook in mijn werk als fysiotherapeut. Ik denk dat ik hier aardig in slaag.

Waarom heb ik dit beroep gekozen?
Na mijn opleiding tot verpleegkundige wilde ik mij meer verdiepen in het functioneren van het menselijke bewegingsapparaat. Om zo mensen te kunnen helpen en begeleiden die belemmerd worden in hun dagelijkse bezigheden. Zowel op lichamelijk als mentaal gebied.

Name

Name

Job Position

Chantall Vos

Geboortedatum: 5 november 1973
Woonplaats: Stadskanaal

Lees meer over Chantall

Opleiding:
In 1997 afgestudeerd aan de Akademy voor Fysiotherapie in Enschede.

Cursussen:
NDT Bobath kindercursus, cursus Medisch Fitness, cursus Rugklachten en bekkenpijn, volledige McKenzie opleiding, opleiding oncologische revalidatie, cursus hartfalen en coronaire hartaandoeningen, medical taping.

 

Specialisaties:
Ik ben makkelijk in de omgang, collegiaal en heb altijd veel plezier in mijn werk. Kan goed luisteren en wil mij graag verdiepen in mijn vak.

Waarom heb je voor dit vak gekozen?
Ik wist vanaf mijn twaalfde al dat ik dit beroep wilde gaan uitoefenen en ik heb daar nooit spijt van gekregen. Het geeft veel voldoening om mensen met een lichamelijk probleem/beperking zo adequaat mogelijk te helpen.

Name

Name

Job Position

Hilde Smit

Geboortedatum: 01 juni 1964
Woonplaats: Westerbork

Lees meer over Hilde

Opleiding:
Academie voor Fysiotherapie te Leeuwarden. Afgerond in 1990.

Cursussen:
Medisch Fitness Training, Behandelen van WK volgens mc. Kenzie en Manueel Therapie Marsmann, Schouderbehandeling volgens NSA Stenvers, Manueel Lymfdrainage, Oncologisch revalideren, Medical tape/ lymftaping.

 

Specialisaties:
Algemeen fysiotherapeut, Oedeemtherapeut, Schouderklachten.

Waarom heb je voor dit vak gekozen?
Ik heb in 1986 de opleiding tot sportdocent aan het CIOS in Heerenveen afgerond en heb daarna toch een overstap gemaakt naar de opleiding tot fysiotherapeut, omdat ik het vak fysiotherapie inhoudelijk erg interessant vind. Ik vind het fijn om mensen te helpen, om met mensen om te gaan en ze te ondersteunen tijdens hun herstel. Dus een mooie mix van “sport”, actief lichamelijk bezig zijn, werken met mensen, kennis overdragen, mijn eigen kennis voortdurend op peil houden en meehelpen aan het herstel van mensen.

Name

Name

Job Position

Arjan Schuring

Geboortedatum: 14 juli 1994
Woonplaats: Hollandscheveld

Lees meer over Arjan

Opleiding:
In 2016 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool te Groningen

Cursussen:
Minor Manueel Therapeutisch Handelen, cursus myofasciale technieken

Specialisaties:
Jong, vers van de opleiding, leergierig en met een luisterend oor is het mijn doel om iedereen op de manier die voor hem/haar het meest prettig is te helpen.

Waarom heb je voor dit vak gekozen:
Het menselijk lichaam trok mijn aandacht al op jonge leeftijd, de verschillen hierin en hoe ieder mens uniek is sprak me zeer aan. Als fysiotherapeut kan ik met deze kennis mensen van hun lichamelijke klachten af helpen of de klachten verlichten zodat iedereen zoveel mogelijk van het leven kan genieten.

Name

Name

Job Position

Gerard Steenhuis

Geboortedatum: 29 oktober 1956
Woonplaats: Barger-Compascuum

Lees meer over Gerard

Opleiding:
1979 Kandidaatsexamen Interfaculteit Lichamelijke Opvoeding aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.
1983 Fysiotherapie aan de Academie te Groningen.

Werkhistorie:
1988 tot heden eigenaar praktijk in Barger-Compascuum. 1995-2005 eigenaar Praxis fur Krankengymnastik-Physiotherapie in Haren- Wesuwe (D) en 1997-2006 Geeste-Gross Hesepe (D).

Cursussen en specialisaties:

  • 1987 Reflexzonenarbeit am Fuss Hanne Marquardt Duitsland.
  • Meerdere opleidingen in de Manuele Therapie: 1987 Marsman, 1995 Mc Kenzietherapie, 1999 Manuelle Therapie Wremen Duitsland, 2001 Headache Course Watson, 2003 Mulligan, 2009 Mobilisation of the Nervous System.
  • 1995 Bandageren en tapen.
  • 2009 Shockwavetherapie en 2014 Echografie.
  • 2013 Claudicatiotraining.
  • 2015 Fysiotherapie/revalidatie bij duizeligheidsklachten in samenwerking met het Duizeligheidscentrum Gelreziekenhuis Apeldoorn.

Eigenschappen:
Ondernemend en uitgaande van eigen kracht, eerlijk, humor, collegiaal en betrokken.

Waarom heb ik het vak gekozen?
Mensen helpen is het mooiste wat er is. Vanuit de sportwereld ben ik in de fysiotherapie terecht gekomen. Voor gezondheid is voldoende en goed bewegen essentieel. Hier houden wij, als fysiotherapeuten, ons mee bezig. Het vak geeft me veel energie omdat ik merk dat het ook de mensen energie geeft. Daarnaast ervaar ik het werken met een team- met dit team- als zeer positief.

Je vindt ons
ook op Facebook

Like GS fysiotherapie en fitness

We zitten sinds kort ook op Facebook! Like onze pagina en maak mee wat er iedere dag gebeurt in de praktijk.

Like ons op Facebook